10 gode samtalestartere i parforholdet, der virker hver gang

by


Posted on 31-01-2023 02:16



Gode ​​samtalestartere bringer folk i ro med det samme. Sådan starter alle gode samtaler – når folk føler sig godt tilpas og afslappet. At starte sådan en samtale er en færdighed – og du kan lære det.

At starte en samtale er ofte den sværeste del af det hele. Når du er over de første par sætninger, flyder snakken som regel. Men hvordan kan du få samtalen i gang?

Her kommer par-coachens bud på dette:

Ideelt set skal du finde et emne, der interesserer den person, du taler med. Det betyder, at de gerne vil svare dig, og det vil få samtalen til at flyde. Spørgsmål er gode til det, så længe du ikke lyder som om du er en forhørsleder.

Åbne spørgsmål er gode samtalestartere, da de ikke kan besvares bare med et 'ja' eller 'nej'. Eller du kan lave en kommentar. Hvis du får kommentaren rigtigt, vil den give dig et godt svar. Den rigtige åbner er vigtig, og det er altid en god idé at have et par startere klar til enhver situation.

Her er ti gode samtalestartere, som ikke kræver parcoaching eller anden form for færdigheder:

1. Komplimenter dem for deres tøj eller udseende. Alle kan lide at blive beundret. Også, når de fortæller dig, hvor de har fået et stykke tøj, eller at de lige har fået klippet deres hår, giver det dig noget andet, du kan tale om, og så går du!

Spørg så, hvorfor de kan lide den butik, de fik det tøj, du beundrede, og hvor de ellers kan lide at handle. Det kan endda få dig til et yderligere møde for at shoppe med dem.

2. Spørg deres mening om noget let som hvad de synes om den vin, I to drikker osv. Det vil føles som om du er interesseret i dem, men vil ikke føle at du dømmer dem. Af den grund skal du styre uden om belastede emner som religion og politik.

Hvis du finder ud af, at de har et yndlingsemne - stil dem en masse spørgsmål om det. Folk elsker at tale – gerne om sig selv! Hvis du giver dem en chance for at gøre det, vil du have ret let ved det – og stadig blive set som en god samtalepartner.

3. Find frem til personens navn – og brug det. Brug det tidligt og brug det ofte. Du vil blive betragtet som omsorgsfuld og betænksom.

4. Start med det åbenlyse. Hvad synes du er mest indlysende i dette øjeblik? Spørgsmål som 'så hvordan kender du [vært]?' er altid nemme og gode startere.

Du kan også spørge 'har du taget disse timer før?' Ja - jeg ved godt, det er et lukket spørgsmål, men det kan godt tilskynde til mere samtale fra den anden person, da de sikkert er interesseret i undervisningen og har en mening om dem.

Hvis du er i et hjem, så kommenter et billede eller en pynt - alt hvad du forsøger at gøre er at bryde isen og sørge for, at stilheden ophører. Herefter bliver det nemmere.

5. Hvis du har mødt personen før, men du ikke er helt sikker på, hvad du skal sige til vedkommende nu, kan du altid spørge, hvad de lavede i weekenden. Selvom de siger, at de ikke gjorde meget, kan det få dig til at sympatisere med det forfærdelige vejr, der holdt dig inde, eller småsnakke om tv'et.

6. Hvis der er en stor nyhed i øjeblikket, så spørg, om de har fanget nyheden. Hvis de siger nej, kan du sige noget som 'Åh, jeg spekulerede bare på, hvad der skete med...'

7. Har du mødt personen før? Måske husker du, at de sagde, at de havde ferie eller fødselsdag. Spørg hvordan det gik.

8. Hold fast på årstiden. Hvis det for eksempel er tæt på jul, så spørg hvordan det gik, eller hvordan det går med deres forberedelser.

9. Har du været på [en lokal restaurant]? Det er godt, da de fleste mennesker er interesserede i at spise.

10. Hvilken slags musik skal man lytte til? Den er særlig nem at smutte i, hvis der spiller musik, hvor du er.

Det er ti ideer til at komme i gang, men nøglen er bare at komme i gang og sige noget. Gør samtalen kort og gør den let. Gode ​​samtalestartere er kun så gode som det svar, de får, så sørg for, at det, uanset hvad du siger, er nemt at svare på.

Hvis det er alt for svært, kan I også overveje parcoaching , som kan løse mange problemer. Især på langt sigt.