Færdigheder i konfliktløsning kan læres med parterapi

by


Posted on 02-01-2023 06:31



Frygt for konflikt er almindelig.

Vi er ængstelige, når vi husker tidligere skænderier og uenigheder, der resulterede i personskade, enten fysisk eller følelsesmæssig. Vi husker, at vi følte os bange, besejrede og magtesløse.

For at undgå at gentage oplevelsen kan vi blive passive, behagelige eller accepterende. Vi forsøger at glæde udfordreren, så de ikke slår til igen. Vi mener, at vi har en vis magt over den andens udbrudstænkning; "Hvis jeg ændrer mig... vil tingene blive bedre."

Vi kan trække os ud af situationen i den tro, at problemet vil blive løst med tiden. Tilbagetrækning, ikke at tale eller undgå kontakt kan også være et forsøg på kontrol. Løsninger er ikke mulige med den anden person fraværende.

At handle på disse måder vil ikke hjælpe med at forbedre situationen.

Problemer skal løses for at forsvinde. Uløste magtkampe dukker op igen forklædt i forskellige situationer.

Her er et eksempel på parterapi, når man ser det fra den humoristiske side.

Hvis man vil undgå skilsmisse, skal man tage sit parforhold og parterapien alvorligt. Nogle ønsker at finde en parterapeut i København, og dem er der mange af. Langt de fleste er rigtigt dygtige.

Hvis vi verbalt og fysisk slår på andre, har vi ikke accepteret personligt ansvar for vores adfærd. Vi tror, ​​at andre kontrollerer os. En anden "gør" mig vred. Vi siger virkelig; "Jeg har ikke kontrol over mig selv."

Når vi slår ud på de ideer, andre præsenterer, afslører vi vores egen angst. Denne usikkerhed kan føre til skræmmende, overvældende adfærd. Konflikter kan kun løses uden navnekald, slag, trusler om legemsbeskadigelse og underminering af den anden persons selvværd. En atmosfære af sikkerhed er nødvendig.

Hver person skal få kontrol over deres egen adfærd. Det kan gøre i parterapien. Vi skal vælge at tage ansvar for vores tanker, ord og gerninger. Vi har magten til at ændre os selv!

At identificere et specifikt problem er det første skridt til at løse det.

At løse et dybt problem betyder ofte at løse mindre overfladiske forskelle først.

Vi skal også give slip på tanken om, at der altid er en vinder og en taber. Når vi tror, ​​vi kender den ene "rigtige" måde, begrænser vi vores evne til at forhandle. At opnå passende resultater kræver en kamp for at finde fælles fodslag. Alle involverede parter skal forpligte sig til at løse problemerne.

Ved at holde fast i problemerne, bruge eksempler til at fremsætte vores pointer og kommunikere vores ønsker klart, kan specifikke områder, der skal løses, fastlægges. Et ønske om at løse forskellen skal være ærligt til stede i hver person.